Tuesday, June 15, 2010

dia sweet - 2

ini kisah Ija.

hiasan.

  • 3 bulan dulu, pada petang itu, saya tengah siram bunga-bunga mak yang makin mekar. saya leka main air sambil nyanyi lagu seroja. walaupun saya tahu suara saya bukan sedap pun.
  • tiba-tiba saya dengar bunyi dentuman. saya terkejut. sebuah kereta comel dah langgar tembok pagar rumah. saya lari-lari nak tengok. saya nampak awak. awak garu-garu kepala sambil tengok kereta comel yang kemek kat depan.
  • saya tanya awak, awak tak apa-apa? awak pandang saya, serius. "ini rumah awak? bagus, sila bayar ganti rugi!" apakah? saya mula berang. awak yang langgar tembok rumah saya, kenapa saya yang kena bayar ganti rugi?
  • awak kata, sebab saya lah awak terbabas. saya tak faham, bukan saya kacau awak pun? kita mula bertekak. saya pada mula berlembut mula marah. tapi awak tetap bersahaja dan tuntut ganti rugi.
  • syukur, mak dan ayah datang. saya suruh awak cakap dengan mereka jek. nampak awak sedikit gelabah. padan muka!
  • tapi saya tak sangka, awak betul-betul berani. awak tuntut ganti rugi pada mak ayah saya sebab saya puncanya. ayah tenang sahaja. ayah tanya awak elok-elok, kenapa begitu?
  • awak senyum, " sebab leka tengok anak pak cik menyanyi, saya terbabas. jadi memang dia patut bertanggungjawab lah. tak banyak pun yang saya nak minta pak cik, cukuplah sekadar dia menjadi isteri saya yang sah.."
  • sekarang, saya adalah isteri awak. tadi selepas akad nikah, awak bisik pada saya, " Ija, terima kasih, dah lama saya jatuh cinta dengan awak, hari-hari saya lalu depan rumah awak. tapi awak tak pandang pun saya. hari tu, saya memang sengaja langgar tembok tu.."


sila abaikan : terus lamar, depan mak ayah pulak tu, sweet tak? huhu.

33 comments:

sizukaDeboss said...

hahaha.hadoi boleh pengsan kalau ada org mcm ni.unpredictable betol.

RaMa2UnGU said...

waaaah...so sweeet...

kalau la ada lelaki yg bt camtu lagi skrang ni kat kite, sure kite trima je..ngeheheheheh

aZr|n said...

ya ALLAH. memang sweet. ada ke guys yang macam tu skrang nih? hebatlah ija tu.

shi3la said...

wahhhhh dasyat kalo dapat guy cenggitu..

nyway salam kenal dik..rasenyer pestime akak singgah sini..

tang banner tuh just tukor setting kat edit HTML..tukor center ker right.thats all..senang jerk

sueIM said...

sungguhlah sweetalker :)

✿nenek moden✿ said...

wooowww!!!sgt sweet la..hehehe..
semoga berbahagia..

amirul said...

sempoi gler...wawawaa

Puteri Aladdin said...

err..ija tu awak ker?

syafi said...

sis sizuka - ehehe.. bteul2, la real2 bley pengsan woo. hee

sis rama2ungu - sy pon! hehe

azrin - tak taw la ad ke x.. hehe.. imaginasi jek, bole la.. hee

kak shi3la - hee. mekacih kak! nnt slalu2 la dtg. hehe

sue - ahaha. syafi punye imaginasi jek. girls owez love sumthing yg sweet kn? :)

amirul - ad bran buat gitu? hehe

pu3 aladin - ehehe. bukan la syg. ni imaginasi syafi jek. :))


jemput baca 'dia sweet - 1' juga. :)

syafi said...

eh lupe, nenek moden! - hee. just a story, not a real life. :)

zikrie said...

waaa..menarik jgk cite awk ni..x)
menyanyi punya nyanyi, ley dapat jodoh erk..x)

syafi said...

zikrie - ehehe.. nyanyi tu smpingan jek. wa3.. awak brani buat cmtu? hee.

hudhud said...

hehehe malu la nak nyanyi depan umah kekekekeke :P

syafi said...

hudhud - ekeke.. ija xtaw malu agaknye.. haha

maCy said...

sewit bagai~ huhu

aizat912 said...

sweet citer nie..
respect la laki tu.. seyez

syafi said...

maCy - hehe. (^^)

aizat - respect je? agak2 ad bran wat gitu? hehe..

Cheqna said...

alaa...sweetnya cerita ni..:-)

Wanie said...

sweetnye..huhu..

syafi said...

cheqna & wani - hehe.. tp ssh nk jmpe yg real nye.. hehe

nuyuEna said...

comei r cter ni..suke2..hee~

zikeryhassan said...

agak2 kalau saya menyanyi sambil siram pokok bunga, ada tak yg nk masok melamar? ahaha

syAzAnA said...

awww. sumpah sweeeet. sukeee.

sueIM said...

syafi btol tu , tapi kalau kes sue yang geli2 dgn sweet nie camner ?

syafi said...

nuyu - sy pon sukee.. hee

zikery - ahaha.. mne ad pompuan lamar laki.. doyy.. ;p

syazana - ekeke.. suke jugak!

sue - hehe.. lom mase kamu lg.. nnt pntu ati tu akan trbuke jugak :)

Ti Anne Mohd Yassin said...

auch ! hahaha...

syafi said...

anne - hee.. (^^)

~ar!eyko san~ said...

cter btl ke?comelllll nye..so sweet.. jatuh hati gak ni..huhu

syafi said...

arieyko - hehe.. bkn la dear.. juz a story.. :)

Hidayah Ismawi said...

nice and sweet story.. happened to a friend of mine (true story), org tu jatuh cinta dgn dia time dia sapu sampah depan rumah.. so girls..rajin2lah sapu sampah..

there was once a boy who rode in front of my house everyday for 6 months before he found the courage to "accidentally" bump into me ..hehe.. sweet memories

fairuz said...

sweet abes. wott22..hahahaha

syafi said...

kak dayah - wahh! pasni xnk malas2 siram pokok or spu smph ket depan umah dah. hik3. sme kes ni, sje je crik pluang nk knal ek? smoge bahagia. :)

fairuz - woot2! hee.

syarifah radiah ibrahim said...

aww so sweet~
:)

Related Posts with Thumbnails