Tuesday, June 15, 2010

musim-musim di facebook.

bukan cuaca sahaje yang bermusim, bukan bebuahan sahaje yang ada timing, account facebook user pun ade! caye tak? tak caye, jom zasss!

  • Musim nak tunggu/dapat result - masa ni, semua dah maju, doa dah tak sekadar angkat tangan penuh tertib, tapi tulis je kat status FB. hehe. then, semua status-status FB mencerminkan sedikit havoc sebab semua gundah gelana nak tengok result. prasan tak? hehe.

  • Musim Jihad - semua orang masa ni benci gila keganasan. makian penuh la dekat wall. fuhh. masa ni, semua petah berkata-kata, bijak beri saranan. sokong kedamaian. boikot sana, boikot sini. demi nak tunjuk kesungguhan jihad tu, tuka profile picture! konon-konon nak bagi mesej keamanan, keadilan. kita tengok contoh.


  • Musim Bola - yang ni memang tak boleh deny dah. tak kisah la piala FA ke, piala NC ke, piala kampung dusun ke, piala dunia apatah lagi kan, sure punya user-user FB ni akan kerasukan. mula la keluar prediction-prediction berapa gol yang masuk. mula la masing-masing jadi silent coach. die tu tak terer, dia main lagi terer, patut die jadi first palyer serta lain-lain. hairan juga, komen punya la hebat, as myself pun selalu beri komen selepas game, but me myself bukan main pun bola. hehe. hairan kan? yang paling obvious, kalau jihad tadi, tuka profile picture jihad, tapi bile musim ni, lain pulak! contoh macam ni;

hak3. jersi baru NS. okay faham, tak perlu ambil design ni. hehe.


the main point is, jihad melawan kemungkaran bukan bermusim-musim. sekejap semangat, sekejap tak. benda ini umum, tak tujukan pada sesiapa pun, cuma ingatan buat teman dan diri sendiri. bukan nak kata, even tak tunjuk bendera keamanan, kita dah tak berjuang. tak berjihad. malah kalau setakat letak gambar, gegak gempita suasana laung kedamaian, tapi takde usaha apa-apa, sama jugak kan?

bukan niat nak cetus provokasi, sekadar berkongsi. chill!


sila abaikan : boleh tak diri ini delete acc FB? adehh.



8 comments:

sizukaDeboss said...

setuju sgt.erm btw account fb xleh delete.boleh deactivate je.huuuuu~

syafi said...

tula pasal sis, stakat deactivate pastu activate blik, bek xyah. hehe

HairiAks said...

Haha.. Terasa pulak saya.. he3..
Yang pasti awak ni mmg penyokong setia N9.
N9 mmg best... Negori aku.. he3..
Pasal FB.. mmg x leh nk kata apa r.. mmg x leh delete. ngee..

syafi said...

hairi - ekeke.. setia tp xla fanatik sgt. hik3. tula kan. adehh. :(

acitspace said...

baje negeri 9 tak se-rock selangor hehe

syafi said...

acit - agaga. watpe nk rock? winning is the point. hik3

piqaiqapiqa . said...

hehehe entry ni best yeayy ! :D

syafi said...

piqa - of coz, n9 kan? haha.

Related Posts with Thumbnails