Monday, June 14, 2010

dia sweet - 1

drawn by me! okay, tau. macam haram sikit contengan ini.

  • pagi itu, saya siap cantik-cantik yang boleh. wangi-wangi sikit. awak tak bagi saya make-up. tapi saya buat jugak sikit-sikit. mungkin awak tak sedar, ini first date kita.

  • awak jemput saya kat rumah, awak salam mak dan ayah. sambil gosok kepala Didi. awak nampak gentleman dan penyayang. saya senyum saje.

  • kita pergi dengan Anas, Lily and Zaza. diorang kereta lain. saya tak kesah. janji dapat jumpa awak lepas 3 tahun kita berjauhan.

  • saya hairan, awak pandu slow sangat. 70 - 80 kekadang 60 kmph. kenapa? saya tegur, laju la sikit, sebab diorang dah jauh tinggalkan kita. awak senyum, awak jawab, takpelah, bukan jauh pun bandar tu, tak lari pun. okay, saya malas nak bertekak.

  • sepanjang perjalanan, awak tak habis-habis sakat saya. tak kering gusi saya. bandar memang tak jauh, tapi saya rasa jauh sangat. rasa banyak sangat yang kita bual. dan awak selalu pandang saya bila sempat. sambil senyum manis.

  • bila sampai, diorang marah-marah kita. sebab lambat sangat. Anas perli-perli kereta comel awak. saya tak back up pun awak. saya cakap awaklah punca lambat. saya biar diorang sound awak. padan muka!

  • tapi awak diam je. awak tersengih tak habis. bila semua da berhenti marah, awak baru bersuara. " sorry la, aku saje drive slow sikit, nak curi masa lama-lama sikit dengan Uya. bukan kami dapat jumpa selalu pun. lagipun, mall ni tak lari kan? hehe ".

  • awak senyum-senyum. diorang pun sama. tapi kenapa saya menitiskan air mata?



sila abaikan : lelaki ni pun sweet jugak kadang-kadang kan? hehe. ;p


24 comments:

sizukaDeboss said...

wah sweet:))semoga berbahagia selalu.

♥xaturen♥ said...

salam.. ermm... jaga2 cinta itu buta!..

Juaini Jamaludin said...

alahai.. sweet nya. :)

Naqib Mohamad said...

this is super sweet... hahaha can i say ' sometime women dont notice how sweets men are' hehe

~fisha~ said...

wah!!!!!sweetnye!! jage sebaiknye~~~

helena's said...

alahai sweetnye.. =)

✿nenek moden✿ said...

hehe..si lelaki mencuri waktu yg ada
utk menatap si gadis di sebelahnya...
alangkah indahnyeee...hmm..
=)

syafi said...

first thing first, this is not a reality! nukilan kot? huhuhu.. i'm not Uya. hehe. next Dia Sweet will be soon.

sis sizuka - sweet kn? hehe

xaturen - buta hati, tp celik akal n iman ok kot. hee

JJ - hee. :)

naqib - haha. betul la tu kot? hehe

fisha - not me ok. sori xgtaw awal2. huhu

helena - (^^)

NM - betul3. hmm.. :)

AesyaZealous said...

sweetttttt sgtt!

Ery Farieha said...

macam my ex
dalam kete suka bwk slow
pastu sakat sy x hbs2
huhu rindunye~

syafi said...

aesya - mcm gula kapas. hehe

ery - opps! sory, xde niat buat kamu sedeh. :(

sueIM said...

aiyyyaaa , sweetalker .
bahaya ..

syafi said...

sue - hehehe. betul gak tu. tapi kalau die ikhlas cne plak? hee.

sueIM said...

hehee :) ,
sue kener pikir dulu laaa ,
susah jadik doktor cinta yg tader pengalaman nieh ,
tapi sue kaji dulu soalan syafi nieh , nnty sue post kat belog semut cutemiut :) yer ,

F~CiCAk said...

tak smua sweet talker. mcm sy.. hehe..
tp kdg2 time nk bodek tu mmg la kna sweet talk sikit. =p

syafi said...

cicak - agaga. nak bodek tu kene ad style. btol x? hik3

i heart coffee said...

uya menangis kerana sudah lama tak disayangi? hurm..

aZr|n said...

serious sweeeeet :)

NadiaShafiqa said...

memang sweet..... tersentuh hati.. rasa macam nak jadi watak uya tuuuu... ;)

syafi said...

iheartcoffee - hehe. die terharu kot? hehe

azrin - susah kn nk jmpe? hehe

nadia - hee. boleh jekk. :)

farina said...

alahaii sweet nyer.. :)

ellenyna said...

so comel la korang :)

ayin~weeweet said...

OMG sgt suwiiit klu realiti..tp kan bf sy pon penah bw kereta slow bagai just utk ckp2 je..tp sy yg takot sbb takot kereta lain maki hamon hehehe tp suwiiiittt gile hehehe :)

syafi said...

farina : hee

ellenyna : comel, but not me. ehe

ayin : haha. kene pndai bajet la.. hee

Related Posts with Thumbnails