Sunday, June 13, 2010

gian pulak nak main bakul.


sana sini situ semua tengah hingar bingar dengan world cup. even kat tepi-tepi sikit cakap pasal sukma. ada yang sanggup subscribe astro beyond semata nak tengok bola dalam definisi tinggi. biar rumput tercabut pun nampak. bak kata Messi, "in HD". hehe. habis duit beli jersi team faveret. walau terpaksa korek tabung katak. iklan kat tv? toksah cerita la. muak pulak rasa. tiba-tiba pulak, semua promotion pasal bola. drama-drama cikai pun wujud bersepah pasal WC. paling best iklan Digi yang teka isi buah durian tu. haha. syafi suka intonasi "takdelah, tengok kat tv". hehe.


tapi, dalam keriuhan WC, syafi tetap rindu nak main basketball. gian nak bounce ball. rebounce, lay up. defend, free shoot. fuhh. banyak lagi. rindu woo! paling rindu, nak beraksi dengan teammates. sama-sama berstrategi nak defend home. sama-sama lelah nak tolong score. keserasian passing ball. assist shooter. arghh. rindu-rindu!

ingat lagi, masa awal-awal nak berkecimpung dengan sukan ni, ikut pergi tournament, tapi jadi budak tukang buat air jek. hoho. takpelah, biasa la tu kan ? kan? then, year by year, selama main untuk sekolah, macam-macam suka duka dapat collected. team buat hal lah, opponent main kurang ajar la, referee berat sebelah la, banyak lagi lah. tapi kecintaan terhadap basketball tetap tak pudar. cewahh.

mungkin, zaman sekolah tak segemilang mana, mungkin sebab hanya bergaul dengan kualiti yang sama. tapi kolej menjanjikan kelainan pabila variasi kualiti terbaik disatukan. pengalaman sama-sama dikongsi. mungkin sebab itu baru manis kemenangan itu dapat dirasa, hehe. teammates KMPh adalah yang terbaik. even kita tak cemerlang mana, tapi melalui anda, syafi kenal erti sebenar pasukan. hanya dalam masa 3 bulan, kita mampu bina sebuah pasukan. pasukan yang real-real punya lah! thanks

i'll never stop playing sport. maka, kat UniMAP ni pun, syafi still go on dengan game faveret ni. plus, gelanggang dalam hostel jek. depan rumah. mana tak makin ligat. hehe. team masa wakil pusat pengajian kejuruteraan (PPK) Bahan adalah, team instant yang best sangat-sangat! 3 minggu je practice sama-sama, terus rangkul johan. tapi memang dah lawan pun dengan team yang takde pengalaman basic, memanglah. opss. hehehe.

kesimpulan, selagi kasut ni boleh berkhidmat, selagi itu tak kan berhenti. :)




" squeaking of the sneakers, ball bouncing against hardwood, sounds of the net, smell of the leather, love all about it "





sila abaikan : basketball jugak lah punca pertemuan dengan si kekasih. ;p


2 comments:

Zulfahmi said...

waaaa...maen basketball siot.Den pon minat gak,tp tau baling je la...step nak bounce2 sume 2 x blaja lg

syafi said...

hehe. blaja2. best woo. ;p

Related Posts with Thumbnails