Sunday, June 13, 2010

being serious.


perasan tak? perasan tak? dah tukar nama blog. DEFINISI INFINITI. jangan ditanya mengapa nama itu. panjang sangat pulak entry nanti. itu pun tak tentu habis. tapi kalau tanya kenapa tukar, haa, yang itu i'll answer. tapi tanya dekat formspring la. awalan blog ni di bina, tak lain tak bukan sebab;
  • isi kebosanan.
  • ikut kawan.
  • suka kutuk baca blog orang.
  • dll.
dari ogos tahun 2009 lagi, gila polos meredah dunia blogger. istilah blogwalking pun tak pernah gegendang telinga ni rasa getarnya. hehe. hanya tahu follow kalau rasa nak. komen pada yang kenal, isi kandungan pun, kalau selak balik entry-entry lama, alamak, malu lah, sakit juga mata baca. hehehe. tapi i'll not delete them. sebab, melalui entry-entry tersebut, syafi mula faham and tersuluh la jalan kebenaran. eh, betul ke ayat? kenapa tukar jugak sebab, dulu main taruk je nama blog, so, disebabkan CIRCLE adalah versi tak serius, maka bertukarlah ia. hehe.

pernah give up sebab blog tak dapat sambutan, tapi dek kerana otai blogger dulu pernah cakap, jangan. maka ignite la balik api semangat untuk maju dalam dunia blogger ini even hanya sekadar picisan, atau mungkin tak layak pun untuk itu. selepas 11 bulan baru nak semangat. hehe. so, harapan la bagi anda-anda yang otai-otai tu, tampil bagi teguran and tips buat DEFINISI INFINITI untuk naik seiring dengan kalian. dalam erti kata lain, janganlah sombong. fuhh, skema betul ayat. hee.


insyaAllah, as long as these fingers can be used, the brain can think, retold and refresh, the breathe still on, i'll go on with this beloved blog seriously. oyeahh! hik hik hik.
tapi, gaya penulisan isi kandungan janganlah dipertikai, sebab itu suma hak peribadi masing-masing kan? kan? for me, syafi lagi selesa carca-marba kan saje. selain informasi, kontroversi, provokasi, tak salah rasanya share pengalaman sendiri, baik lucu, seram atau panas rohani. betul tak? sape setuju angguk laju-laju!

kesimpulan, i am going to be more serious on blogging. hoping for your support! chill.


happy blogging!

6 comments:

mr cekodok said...

good luck shafi :)

dunia blogging itu indah, tatkala jari jemari menulis dan otak ligat mencanang isi sampai infiniti.

keep it up! blog to infiniti.yeah!

syafi said...

thanx cekodok.. like ur statement! hehe. :)

hara mz said...

kiut la jgk name blog br ko..gud2:D

syafi said...

atim: hehe. kiut kan? nmpak matang x? hehe.

fndrocka said...

duniya blogging yang penuh tipudaya.hoho.

susah sebenarnya nak namakan belog..nak yg catchy tu susah..definisi infiniti ni sound catchy gak,walaupun sedikit seriuss

syafi said...

fndrocka: tula sal. susah2. yeah, tawa dlm serius. hehe. ;p

Related Posts with Thumbnails