Thursday, June 17, 2010

berselipar tapi kaki ayam.

courtesy : uncle google.

era teknologi sekarang yang kian mencanak maju, telah berjaya menghasilkan barang-barang keperluan yang pepelik jekk. adehh. dari segedabak-gedabak telefon bimbit sampaila senipis and sekecik yang boleh. malas nak review banyak-banyak. sebab semua yang celik pasal kitaran dunia ni, mesti tahu kan? kan?

here, i wanna share one more unique invention by human. tak tahulah kalau anda semua dah tahu kan, kalau dah tahu tu, senyap-senyap jelah. ehehe.

  • siapa yang suka pakai flip-flop?
  • tak suka pakai kasut or sandals?
  • bengang tengok kaki tanned ikut garisan strap selipar?
  • tak suka langsung pakai apa-apa, kata lain nya, berkaki ayam?

haa, if you are one listed from the above, syafi rasa, produk ni sesuai la sangat. STRIPPER STRAPLESS SLIPPERS. wee. serious, selipar/sandal ni takde strap. hanya tapak semata-mata! unik kan? kan? teruja tak? ;p


google.

advantages slippers ni, salah satu macam yang mentioned before la, kalau duk berjemur tu, takdelah belang yang agak annoying kan? haha. plus, its stick to our feet fitly. takde kerisauan berlaku keciciran. agaga. comfort pun boleh tahan. adhesive silicon yang digunakan adalah feet-friendly. plus, lepas guna, boleh cover balik sticky surface tu semula. takde hal la nak berhabuk bersawang ke! hehe. banyak dah kot company yang develop produk ni, tapi kat Malaysia ni tak sure lagi. ada tak ek?

how is it? ada hati tak nak try? kalau dulu, design pelik Crocs boleh meletop kat negara ni, kenapa tidak selipar ni kan? haha. jujur, syafi eager gila nak try. tapi apakan daya, sistem kewangan masih tak stabil. ahaha. mana nak dapat? boleh je online shop dekat ebay ke, Aladdin ke, tapi facebook blogshop ni pun, boleh! crazieshoppaholic.

okeh, itu je yang nak share. chill!


p/s : syafi suka produk ni lagi satu sebab, ianya ada kaitan dengan tekno plastik, and i'm studying about it! hee.
sila abaikan : sape baik hati, bantulah saya kutip rm65 tuk beli benda ni. haha!


22 comments:

Encik Tikus said...

suka kasut SUPRA ! haha :)

syafi said...

tikus - agaga. suke gak! smart ouh! :)

KERDILDESA said...

wow! mcam cantik jer.. kalau lelaki pakai macam mana pulak tu? hehe .
erm,harganya sampai 65 ker? mahal laa jugak .
btw, jom singgah blog saya. kita koment2 kat entry pos. boleh merapatkan lagi hubungan sesama blogger. singgah dan koment yer . saya dah follow blog anda. (=

http://kerdildesa.blogspot.com/

syafi said...

kerdil - hehe..xtaw la..tp ad je dsign tuk laki kot..
rasenye la harge lbih kurg tula.. hehe..

Cheqna said...

hehe..interesting..tp tak lah pakai selipar lawa2 mcm ni :-)

syafi said...

cheqna - mmg interesting. seyes lain dr yg lain. hehe

✿nenek moden✿ said...

haha..lepas ni..kaki nek xde la jadi mcm kuda belang tu..hahaha..design pun cun..
tp,mahal la plak..hehe

acitspace said...

gile tol selipe cam tuh

syafi said...

nenek - betol2. tula.. agak mahal.. tp crocs agi mahal kan? hehehe..

acit - mmg agak gile. unik gak tu. haha

tiqaa said...

ehh menariknye! hehe. :D

terror of death(zharif) said...

erm....xsnang putus ke selipar cm 2?

syafi said...

tiqaa - kan? kan? ehehe.

tod(zharif) - adeh, mne putus, strap pon xde la dear.. :)

SheY PuLL said...

menarik tali la slipper niew..
nak 1..:)

syafi said...

sheypull - ahaha.. syafi bukan tukang jual la! kongsi crite jek. hehe..

syarifah radiah ibrahim said...

tak ke macam pelik jek?
huhu~

syafi said...

syarifah - mmg pelik! hehe..

piqaiqapiqa . said...

akak benda ni macam best je !! hehe

piqaiqapiqa . said...

akak benda ni macam best je !! hehe

syafi said...

piqa - mmg best! tp agak mhal. hue3

liyana aziz said...

camno nak pakai tu ha?? hahahah..

farysa said...

bes jgk kasut ni

syafi said...

farysa - unik kan? hehe..

Related Posts with Thumbnails