Thursday, November 11, 2010

seni, sastera dan engineer.


persoalan ni. betul ke jiwa engineer tak masuk dengan sastera or seni. seni tu, more to seni halus la. bukan seni lagu. lagu memang semua ok jek. engineer kat luar tu, or engineer to be pun ok, sila jawab boleh?

tapi serius, aku memang minat dengan dunia sastera dan seni. tak salah kan? beautiful what these world. best tau maen kias-kias, nak-nak time sound orang. kan berlapik, takdelah dia terasa sampai nak bunuh diri. haha. tapi suka bab kiasan jela. pantun-pantun seloka kejadah tu takdelah minat sangat. kehkehkeh

tapi rasanya, seni still can blend dalam jiwa engineer. sebab sometimes, aku rasa formula tu pun satu seni apa. haha. kreatif dan smart. seni takdelah tertumpu pada lukisan je kan. it is a big world. bukti nya sekarang ramai je yang minat dengan photography. siap jadikan side income lagi. kalah budak-budak yang memang degree in photography.

aku pun tak tahu nape buat entry ni. macam takde point sangat. hehe. maybe tadi seorang member aku ni chat kat fesbuk, "jangan la kias-kias, tak faham aku!". patut la senior-senior cakap, BM Uni boleh tahan susah. mula-mula tak faham, sebab aku belajar okeh je, takdelah susah mana. sama macam kat sekolah jela kan. rupanya, mind set dan jiwa. hehe

dah tu, aku ni sesuai ke tak jadi engineer??



another truth of engineer student? haha! ;)


5 comments:

neuron_error said...

sape suruh letak dlm buku text......
sms kan boleh~

syafi said...

haha. so, betul la kan? eng boy xbukak buku text? kih3..

sms xromantik la. xde momen. haha

neuron_error said...

klu nak romantik lagi amik daun mcm cte hindustan tue..
ala ape ke tajuknye ntah...
'gurukul' nama kolej die....
tulis atas daun.. baru ade moment.....

syafi said...

hehe. mohabatein kn?
alah. daun xkekal. yg kering leh hancur. ngaa~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

KIH3...BUKA BUKU LAIN TU...BUKU 3x5

hihihi

LATEST ENTRY

BLOG TERBANG TINGGI-TINGGI MEMANG CELAKA?"

DRAMA MELAYU DAH TAK MACAM DULU LAGI?"

Related Posts with Thumbnails