Tuesday, September 1, 2009

the history of 'letter P' =)

siti nursyafiqah samsudin. dats my real name. syafi,suppose its my nickname.
but, P, dat what they call me! ;)

everytime knal dgn kwn bru jek, i'll difinitely ask them to call me syafi. tp,ntah pesal ntah,ssh kot nk sebut,diorg mesti kene gune phrase,
"ha?"
so..automatik,ak akn repeat blek dgn jwpn len, which is,"panggil aku P". =)
dan pada kebiasaan nye, soalan wajib mreke yg memiliki sifat ingin tahu yg kuat akn tnye blek, kenape pggl 'P'?

maka, kat cni aku rase cam nk story jek sejarah khas lahirnye panggilan itu smpi skrg. sape yg da taw tu senyap2 sudah ;)



2003,SBPI Jempol. "where syafi was born"

mase ni bru nek umo 13 taun, form 1. skul kat SBPI Jempol. duk hostel.
maseh fresh lg kot, first night kat dorm. sesi taaruf dgn senior2 dorm. lepas knalkan dri sume, akak2 ni pon tnye r, soalan lazim;

"nk pggl ape eh?syafiqah tu panjang sgt la.."
aku jwb dgn penoh segan+malu;

"pape jea.."

dan bermula la sesi brainstorm mreke dgn idea2 nme yg plik2..hoh0..finally,lepas agak lame senyap, kak najwa, ketua dorm, huu..dgn banggenye, mencadangkan;

"ape kate pggl syafi jek, bley x?"
syafi?? pehal plik..huhu..tp d sbbkan sume dgn suke2 jek stuju+aku pon da ngantok, aku pon stuju jea..maka lahirla syafi ke dunie..hehe..;)


2003-2007;SBPI Jempol. "tempoh peralihan kpd Capi"


as student, aku idop aman sentosa dgn kwn2 aku kat skula tu. sume mmg pggl aku syafi a. cigu2 pon ade yg pggl gitu gak. tp year by year, kwn2 rapat aku, esp, classmate2 yg gegilew tuh, mule men'short form'kan lagi nme ku yg da mmg pendek kepada 'Capi'. alasan mreke, leceh nk pggl syafi. sbb sy. huh. mule2 kekok gak. lelame terbese gak. and the only 1 cigu yg pggl aku 'si Capi', adalah semestinye, Pn. Ida (PJK). huhu.



2007;SBPI Jempol. "bermulalah empayar P, =)"


time nih, rerakan ku trsyg suda semakin kreatif+pemalas utk mmggil aku capi. bg mreke, mmbazir air liur pggl pnjg2.(ade ke patot?) h0ho. finally, dari capi, wujudla 'pi'. pggln tu mmg sgt bese dgunakan, xkira la, lam team basket, classmate, dormmate, housemate dan sume2 r. lau diorg pggl capi tu, mknenye diorg marah a tu. hehe. ;)
contoh;

"CAPIII!!!!!" :(



so,dats the story behind letter P of mine. mase kat matrik dlu, lau org tnye nme pe, aku memula sbut a syafi. tp pastu msti diorg tnye blek dgn ayat lazim tuh, xpon, diorg xngat pon. last2, aku introduced dri aku as P jek. haha. sonang. sume ngat. hehe.

so do at UniMAP. kdg2 kwn2 aku xtaw pon nme btol aku syafiqah. huhu. tp aku maseh sgt letih nk explain kat org nape pggil aku P! huu~

"berkawan biar beribu"

8 comments:

umwirdani said...

salam capi!
daku di kat mlaysia rite now..
hoho
jemput dtg BP~

syafi said...

hoh??
smpi ble?
ak kat perlis lg..
16 t bru blek.
coti 1 mggu jek..
insyaAllah ak dtg lau di izinkan..;)

.sHaZa. said...

huhuii..
heee...
syafiqah then syafi then capi..
n lastly P!
smart2x..


^_^

syafi said...

haha
mmg smart.
lwk jek..
;)

Anonymous said...

dr=kuput is nurhidayah..
hoho..nak nyebuk komen gak..haha
aku pk p tu dtg dr teyn2..as she knows that yours's 'en.abg' is Q..hee~
P & Q..kan mmg cocok bangat itu..hahahahaha=)

syafi said...

haha.
diam2 sudey..
hik~
mlu lorh..;)

sueIM said...

syafi sound cute wht , p is so simple ler , hehehe ;

but capi is the cutest :)

syafi said...

sue.. ehehe.. xkesah da kwn2 nk pggil ape. jgn bnda buruk sudaa. hee

Related Posts with Thumbnails