Saturday, September 19, 2009

balek kampung!

ow yeah, pada 16 sept lalu, bermula la perjalann pulang ku dr perlis ke negeri sembilan tersyg. haha. nk story sket perjlnn yg penoh suke duke. ceh. bermule dr pagi. pegi klas dlu weyh..klas math. coz ade quiz 3. huhu. lau xde quiz, xtaw a pegi ke x. hehe. then, blik wang ulu, bermule a sesi kemas2 n packing2 tuk kembali ke 'tanah air'. hehe. trip blk kg ni, disertai oleh aku, kupt and faliq. kul3.30 gitu a, aku n kupt da grak ke kangar sbb nk bli kfc take away tuk bekal berbuke pose t. faliq dtg kemudian.

bile da settle, kitorg pn grak a ke stesen yg terletak kat arau. smpai2 jek, lam area kul 5 gak la. pergh..da mcm ade konsert MCR plak aku tgk. lautan manusie deh. sumpah ramai. ni 2nd time aku blik nek train, b4 ni, xde r rmy sgt..huhu..penangan hari raye..=)

juz a bit.

kiri skali, p's. centre, faliq's. kanan skali, kupt's


slepas bersabar menanti kehadiran keretapi yg mnuju ke KL, akhirnya, ia tiba dgn megahnye..hehe. koc kitorg, S1, bed no 5, 7 & 9. aku plih 5. kupt 7 n faliq 9.

koc S1.

bed 5 sbelah bed 9.

kupt lyn prasaan. hee.

mase lam train, xbnyk sgt story nk cite. sbb da kate mlm, bantai tido jek a..hehe. btw, new thing in my life, berbuke pose lam train, atas bed. hoho. nk g cafe, penuh da manusie. so, nk xnk, mkn atas bed je a..hee. tp papepon, kitorg bersyukur gak, sbb lenjan kfc tuh. org len xtentu lg. silap2 ade yg mkn biskut n air. who knows?

stelah 12 jam berada lam keretapi yg tentunye berpegang kpd prinsip, biar lmbt asal slamat itu, kami pon tbe a di KL sentral dgn slamatnye..

before trun kl sentral. sempat jek. =)

then, ble da tibe di ctu, kitorg pon g la crik surau tuk solat subuh. then, pas da settle, xtaw nk watpe, coz aku ade date ngan ateng n izzan tp afternoon a plak. faliq plak nk date ngan awek die. awek die iaitu bell, jnji kul 9 nk dtg. hoho. oleh yg demikian, kitorg pon g a lepak kat McD, sbb nk on9. hehe. lame gak la kitorg lepak kat ctu. menahan sbr tgk org non-muslim mkn. haha. pdn muke kami, spe soh duk ctu ek? da kire2 agak2 kul 10 lebey dkt2 kul 11 cmtu bru la bell tibe. then, kitorg pon grak a g KLCC sbb nk tgk wyg. ye a, aku nk tggu ateng without doing anything? gile la tuh.

kami di mcd.

kat tgv, aku n kupt plih cite Gamer. faliq n bell, final destination. kitorg pisah la an, then smentara tggu wyg, aku n kupt duk a mrayau2 lam k
lcc tu sbb kupt nk crik beg. crik yeye. bli nye xpon. hehe. ble da dekat2 timing wyg stat. kitorg pn msuk a. brader tiket tu, siap tnye umo kitorg, coz gamer ni 18 jek. hehe. ade ke patot, tnye umo, pe, xcukop matured ke kitorg nye appearance? tp act, mmg pon..haha.

btw, cite gamer ni bg aku, ok la. bleh thn la. smart sbb pnggunaan tekno die yg agak tggi n mcm xmsuk akal sket. hehe.

poster.


afta da muvi, aku n kupt hurried to Kl sentral back coz nk jumpe ateng n izzan. pergh, lame kot xjumpe diorg. rindu deh. b4 jumpe bkn men bnyk cite nk story, tp ble da jumpe, ntah ilang kemana ntah. hehe. lgpun, aku kena grak awal sket. krg bus kat sban abes plak. nanges aku. huhu. so nk xnk, lam kul 3.30 tu, aku blah a nek komuter ke sban. then smbung nek bus southern yg sgt laju thp cipan ke tampin. hoh. dkt 2 jam gak a journey. ngam2 soi, time berbuke aku smpai tampin. seb bek adek n abg aku da tggu ngan food. hehe.

maka, berakhir la journey blik kg aku kali ni.

home sweet home! ;)

rumahku lam proses salin kulit. hehe.



"perjalanan jauh tak ku rasa, kerna hatiku melonjak sama"



4 comments:

yot comeyt said...

sdey ak ta jmpe korg g..huhu...soe

syafi said...

ntah ko.
ble nk jmpe?
t lau blik gtaw a kak..
ley gak jmpe kat sentral tu ha..hoho

shikin said...

alaa.nape uma tu ijauu??
nape bkn puple??

syafi said...

sbb aku pecinta ijau..
hoho~

Related Posts with Thumbnails