Thursday, July 21, 2011

andai hati ada screen, kau sure nampak isinya.


  • "mia, mai kolej aku sat weh, barang hang da sampai ni. mai noh!". aiseh, time-time ni jugak la kau nak suruh aku datang zaty oi. takpe lah, malas-malas pon, aku redah jelah. rembat sweater, tudung express, kunci keta. jom!
  • kolej kediaman gajus. hehs. takde nama lagi indah ke ape? haha. stock barang untuk program peoples' talk dah sampai. nak tak nak kena ambik, sebab esok dah nak set up hall. "lain kali kan zaty, msg la aku kul 2 pagi ke, 4 pagi ke..lepas subuh laaagiiiii afdal". "hehe,jangan la menusuk sangat perli tu pun. ekeke". "takpelah, aku gerak dulu, thanks by the way! "
  • alahai, jauh pulak la parking keta pun. nasib baek kat depan tu meriah. mana tak, gerai macam tak siap tapi ada astro. elok-elok pulak tengah liverpool vs harimau malaya. meriah beb meriah. tp aku nampak merah je sume. biasalah.. "eh, mia!". pulak, sape yang baik sangat tegur ni. " oh, kau taqhif, hehe". "ape sengih-sengih. mai la sat, lama dowh tak borak dengan kau". gila ape, da kul 11 lebih da ni. xpelah, basa-basi jela, kang kate sombong pulak.
  • sedap je aku langkah masuk gerai tu, elok je mata aku landing kat meja sudut yang agak tersorok tapi ak still nampak. oh, hazry.. dengan awek cun. tak perasan la pulak si taqhif ni duk perhati aku. "mia, kau ok tak? sory la, we all bukan nak rahsia, tapi tak sampai hati nak bagitau kau.. kitorang pun surprised gak, nampak kau dengan hazry before ni macam loving couple, but..". "haha, ok jek aku. weh ok lah, lewat da ni, aku gerak dulu la ye, bye!".
  • saat itu, hazry ternampak la pulak aku. aku sempat sengih jek kat dia sebelum blah. sampai kat keta, "mia kejap!". ape hazry nak ni? "mia, sorry.. saya, sa..saya..". "eheh, takde apelah awk, cun seyh awek. awat tak habaq awai-awai? hehe". "mia awk tak marah? but..?". aku senyum, "yes, saya ngaku, i'm jealous. sangat. but then, saya tak boleh nak marah pun. sebab saya bukan siapa-siapa kan, cuma kawan baik awak..dah la,saya mintak diri dulu, bye". pastu aku terus masuk keta. reversed, and blah.
  • but hazry, kalau hati ade pancaran screen live, kau sure nampak apa isi hati aku kan? oi mia, what's with these tears?!

3 comments:

syazrinakuya said...

gosh. aku terasa.haha.apa yang aku rasa.kau memang kawan yang sejati.haha

ezzaty harith said...

heeee..ad name kite r..hahahaha :D

syafi said...

kuyah : ahaha. imagination je kot. jgn la amek ati sgt. ekeke

zaty : hahaha. akk pon xpasan. kejam x? ngeh3.

thnks for reading!

Related Posts with Thumbnails