Friday, December 3, 2010

manusia jual-ikan terhebat

  • kita ni selfish kan?
  • kadang-kadang, bila jari luka, kita mengaduh. marah-marah tak tentu pasal. tapi lupa, still kita boleh rasa sakit di jari, sedangkan, ada yang tak punya tangan.
  • kadang-kadang, bila suruh berlari. mesti tak nak. sebab penat. tapi still, kita boleh berjalan. sedangkan, ada yang tak punya kaki.
  • kita mengeluh dengan kesempitan hidup. tapi terlupa, yang mengikat perut menjadi tawanan di negara sendiri.
  • kita rasa tak adil bila tengok kebahagiaan orang lain, tapi kita lupa ade yang mungkin tak akan rasa bahagia..
  • kita sentiasa mencari teman yang sempurna, tapi lupa yang dekat dengan kita susah senang itulah yang terbaek even tak sempurna..

*motif kabur

3 comments:

abdul rasyid..... said...

haih manusia

nora ariella said...

setuju!dan aku benci org selfish yg tak sedar diri,die gelakkan org buat salah yang same macam die buat dulu.

ps : p,leave ur num kt comment aku sat.fon "hilang" lew. :(

maCy said...

jual ikn. hehe

Related Posts with Thumbnails